A.N.D. Artisan Designer – Fair Fashion i Phnom Penh

by Fair Fashionista - Sanne
A.N.D. Artisan Designer, Phnom Penh

Jeg havde i lang tid været på udkig efter en samarbejdspartner, der havde den nødvendige ekspertise og kapacitet til at kunne levere fair fashion-tøj til Fair Fashionista. Jeg fik godt nok kysset mange frøer undervejs, og jeg var lige ved at give op, da Paul fra Weavers Project i Takeo foreslog at jeg kontaktede modedesigneren Alan James Flux fra A.N.D Artisan Designer i Phnom Penh.

A.N.D er et af de mest veletablerede og respekterede mærker indenfor fair fashion i Phnom Penh, så jeg tøvede lidt i starten, men så introducerede Paul mig til Alan på WhatsApp og vi aftalte at mødes kort tid efter. Det var kærlighed ved første blik og jeg vidste med det samme, at jeg rigtig gerne ville arbejde sammen med Alan og hans team.

Sammen med manager og co-designer Mr. Pheap driver Alan 3 butikker i Phnom Penh samt en tilhørende systue, hvor tøjet bliver lavet. Systuen ligger på øverste etage i A.N.D.-butikken på Street 240 i hjertet af Phnom Penh. Her beskæftiger A.N.D. unge mennesker fra fattige kår, og uddanner dem i design, syning, mønstertegning og udskæring af stof. I tillæg til en løn der er til at leve af, tilbyder A.N.D. også de unge medarbejdere gratis logi centralt i Phnom Penh samt et lyst og luftigt arbejdsmiljø.

Det tøj, der sælges i A.N.D.s butikker i Phnom Penh, er primært tøj, der er let at bære og passer godt til både byliv og strandliv under varmere himmelstrøg. A.N.D. designer dog også mere avancerede kollektioner, som bliver vist på modeshows rundt om i verden, og en gang imellem kan man være heldig at finde nogle af disse helt unikke items i butikkerne i Phnom Penh.

I A.N.D.s butikker kan man også købe håndvævede tørklæder, smykker og tasker fra andre fair fashion-producenter i Cambodia, så hvis I er i Phnom Penh og på udkig efter lækre moderigtige souvenirs, der gavner lokalsamfundet og gør verden til et bedre sted at være, så synes jeg I skal kigge forbi A.N.D.-butikken på Street 240.

I kan kontakte Alan og Mr. Pheap gennem A.N.D.s Facebook page, send en email til artisandesigners@gmail.com eller besøg butikken i Phnom Penh:

A.N.D. Artisan Designer, #31 Oknha Chun Street (Street 240), Phnom Penh

Vil I høre mere om Alan James Flux og hans ret fantastiske liv? Så se videoen med interviewet med Alan, som Walk Sew Good lavede for et par år siden:

Skriv en kommentar

Flere indlæg