Cambodia: Weavers Project i Takeo

by Fair Fashionista - Sanne
Weavers Project, Takeo, Cambodia

Weavers Project blev startet af Sonas World med formålet at skabe holdbar økonomisk vækst i de små landsbysamfund i Cambodia. Cambodia har tidligere haft en stærk tradition for vævning, men det er i dag et uddøende fag, på grund af konkurrencen fra billigere fabriksproducerede tekstiler kombineret med en mindsket interesse blandt den yngre generation for at lære sig at væve.

Weavers Project har tænkt sig at ændre på dette og ved at tilbyde oplæring i vævning giver de ikke blot beboerne i landsbyen en kilde til indtjening, men også et håb om en lysere fremtid. Væverne er involveret i hele processen fra design og farvning af garn og til det færdige produkt, og dette engagement skaber faglig stolthed, selvværd og motivation.

Det kan ses i deres designs, som er helt unikke og bære tydeligt præg af at der opfordres til kreativitet i arbejdet. De eksperimenterer hele tiden med nye teknikker og farvekombinationer, og de har blandt andet opfundet deres egen moderne version af japansk saori-vævning eller pull-thread, som det også kaldes.

Den første af Weavers Project’s såkaldt ”fashion-abled” landsbyer er Prey Theat i Takeo-provinsen, men tanken er at projektet skal sprede sig og i den nærmeste årrække omfatte mange flere landsbyer rundt om i Cambodia. Weavers Project er et fantastisk initiativ som har potentiale til at skabe genklang i hele mode- og tekstilindustrien, og jeg er utroligt glad for at samarbejde med dem.

Skriv en kommentar

Flere indlæg