CWG – Chin Women Group i Mae Sot

by Fair Fashionista - Sanne
CWG Chin Women Group
Nu Tae, kvinden bag CWG

Chin Women Group (CWG) blev grundlagt i Mae Sot, Thailand, i juni 2001. Formålet med gruppen er at skabe indkomst til gruppens medlemmer i Chin-regionen i Burma, samt at bevare de traditionelle færdigheder indenfor håndarbejde gennem at fremstille og sælge forskellige tekstilvarer. CWG er også for nylig begyndt at uddanne unge kvinder i håndarbejde.

Den bjergrige Chin-stat i det nordvestlige Burma er en af ​​de fattigste regioner i et allerede fattigt land. En stor del af befolkningen bor i afsidesliggende landsbyer og er primært beskæftigede indenfor små familielandbrug. Andre indtægtskilder er meget begrænsede, og mange unge flytter derfor væk fra Chin-staten og prøver lykken i Yangon eller Mandalay, eller over grænsen i Thailand. De ender ofte i dårligt betalte job og ustabile beskæftigelsessituationer, og Chin-regionen mister forbindelsen til den yngre generation, der ellers skulle være regionens fremtid.

CWG-grundlægger Nu Tae besluttede sammen med nogle venner at finde en mere holdbar måde at skabe indtægter til Chin-folket, som også kunne hjælpe med bevarelsen af de traditionelle færdigheder og kulturen i regionen. I starten solgte gruppen primært deres produkter på et lokalt marked i Mae Sot, men i dag samarbejder Chin med Borderline Collective om markedsføring og distribution, og håber derigennem at kunne nå en bredere kundekreds for deres produkter.

Det meste af det stof som CWG anvender køber de fra lokale vævere i Chin-staten i Burma. Derefter transporteres det til Mae Sot i Thailand, hvor fire unge kvinder syer tasker og accessories, der inkorporerer det traditionelle stof i moderne designs. CWG væver også deres eget stof, og i videoen nedenfor kan du se, hvordan væven bliver sat op:

Skriv en kommentar

Flere indlæg