Cambodia: Domlei i Phnom Penh

by Fair Fashionista - Sanne
Domlei i Phnom Penh

Domlei er et børnetøjs/boligdesign-mærke i Phnom Penh, startet af Saron, som oprindeligt er uddannet designer og fotograf. Saron kommer fra en lille landsby i Cambodia, men bor nu i landets hovedstad, hvorfra hun driver Domlei.

Alle de flotte håndvævede tekstiler hos Domlei er designet og vævet i Cambodia i tæt samarbejde med vævere fra små landsbyer. Domlei anvender også dead stock ( stof der er tilovers fra tøjindustrien i Cambodia) af høj kvalitet, som Saron finder på markederne i Phnom Penh.

Domlei er særligt kendt for flot design og god kvalitet, og så er de også nogle af de eneste som laver en moderne version af blokprint, som er en særlig form for tekstiltryk, der er meget udbredt i Asien.

I Cambodia er fabriksarbejde ofte lig med lange arbejdsdage, et hektisk arbejdsmiljø, og lang transporttid til arbejdspladsen, hvilket gør det uforenelig med også at have en familie. Hos Domlei tilbyder man i stedet kvinderne at arbejde hjemmefra, så de kan have mere tid sammen med børn og familie, og stadig have en indkomst.

Domlei støtter også en række projekter, og sætter en ære i at give tilbage til lokalsamfundet, samt skabe flere muligheder for kvinder i landet. Derudover er Domlei meget engageret i at støtte undervisning til børn på landet, hvor mange af de vævere som Domlei arbejder sammen med, bor. Domlei hjælper blandt andet med at købe skolebøger og andet undervisningsmateriale samt uniformer, og så arrangerer de læseklubber for børnene, ud fra tesen om at uddannelse og læring blandt børn og unge senere vil komme hele samfundet til gode.


Du kan læse mere om Domlei på deres website >>

Er du i Phnom Penh, kan du besøge Domleis butik:

Domlei, Jungle à Domicile, #91E0 110 Road, Wat Phnom Commune, Phnom Penh

Shop Domlei Børnetøj

fair-fashionista.dk

Skriv en kommentar

Flere indlæg