Local Women’s Handicrafts i Nepal

by Fair Fashionista - Sanne
Local Women's Handicrafts i Nepal

Local Women’s Handicraft (LWH) er et håndarbejds-kollektiv startet af Nashreen Sheikh. Som barn var Nasreen sweatshop-børnearbejder i Nepal og blev tvunget til at arbejde 12-15 timer hver eneste dag, så hun har på egen krop oplevet den mørke side af tekstilindustrien.

Hun opgav dog aldrig håbet om en bedre tilværelse, og det lykkedes hende med tiden at komme væk fra sweatshoppen og starte LWH. I starten var LWH bare en lille butik i Phnom Penh, hvor Nasreen lærte andre fattige kvinder at sy og væve, men LWH voksede hurtigt og findes nu flere steder i Nepal. Nasreen er en fantastisk stærk kvinde og hendes arbejde med LWH er beundringsværdigt.

LWH hjælper marginaliserede og udsatte kvinder med at tage kontrol over deres egen skæbne og kæmpe mod fattigdom og samfundsstrukturer der hidtil har hindret dem i at nå deres fulde potentiale. Under forløbet har kvinderne mulighed for at lære sig forskellige håndværk såsom syning, broderi og smykkedesign. De får også et stipendie, samt et sikkert sted at være og basal skoleundervisning, da de fleste af kvinderne ikke har haft det privilegie at kunne gå i skole tidligere. Efter forløbet kan kvinderne enten vælge at fortsætte med at arbejde for LWH eller at starte deres egen forretning.   

LWH har et stort udvalg af rigtig flotte produkter, men det var især de håndvævede tørklæder der fangede min opmærksomhed, da jeg besøgte LWH i Kathmandu, så sammen designede vi Amazing Gray-tørklædet specielt for Mitzie Mee. LWH har hånd om hele fremstillingsprocessen fra farvning af garnet til det færdige produkt, så man kan være sikker på at der ikke er anvendt hverken børnearbejde, sweat shops eller slaveri i produktionen.

Læs mere om Local Women’s Handicrafts på deres website >>

Skriv en kommentar