Minihåndklæder og træfade med antikt porcelæn

by Fair Fashionista - Sanne
Minihåndklæder med træfade med antikt porcelæn

De fleste kender nok de små stofklude, man bliver tilbudt at tørre hænderne med på japanske restauranter, eller hvis man er heldig at flyve på business class, og nogle gange ser man dem også stablet på et fad ved siden af håndvasken på toiletterne på mere upscale restauranter og hoteller.

Jeg har altid syntes at det ser rigtigt flot ud med den slags minihåndklæder, og i løbet af foråret begyndte jeg at lege med idéen om at designe minihåndklæder og tilhørende fade til brug derhjemme.

Jeg spurgte (h)A.N.D. i Cambodia om de kunne hjælpe mig med fadene, da de samarbejder med en rigtig dygtig træskærer, der har specialiseret sig i at skabe flotte produkter fra reclaimed wood, som er træ fra gamle huse, der skal rives ned, og fra gamle møbler, der ellers skulle kasseres. De små keramikstykker i dekorationen er antikt porcelæn fra Cambodia og Japan, som ellers skulle have været smidt ud, men som (h)A.N.D. i stedet har fået lov at anvende, og hvert fad er derfor helt unikt både med hensyn til træet og porcelænet.

Vi besluttede os for at lave to slags fade: Et lille fad til at holde fugtige minihåndklæder som gæsterne bliver tilbudt at tørre hænderne i inden måltidet, og som derefter bliver stående på bordet, samt et større fad, hvor man kan have en stabel af minihåndklæder stående ved siden af håndvasken på badeværelset, så ens gæster altid har et frisk og rent håndklæde at tørre hænderne i. Fadene er ikke godkendt til fødevarer, men de store fade kan man fx også bruge dem til barbergrej eller til at have små fyrfadslys stående på, og de små fade er også rigtig flotte som sæbeholdere.

Minihåndklæderne er designet i samarbejde med Linda fra Weavers i Takeo i Cambodia. De er håndvævet i groft hvidt bomuldsgarn, og har et lækkert rustikt look, som jeg synes passer rigtig godt til træfadene. Ligesom viskestykkerne, har jeg besluttet mig for at udleje og sælge minihåndklæderne enkeltvis, så man selv kan mixe og matche som man har lyst. De store fade er designet, så 10 sammenrullede minihåndklæder lige får plads, mens man samtidig kan se porcelænsindfatningen i siden.  

Vil du tilbyde dine gæster et varmt og fugtigt minihåndklæde inden middagen, skal du bruge ca. ½-3/4 kop kogende vand til 4 minihåndklæder. Vandet hældes over minihåndklæderne, når de er rullet sammen. De er bedst, når de lige akkurat er gennemfugtede uden at være sjaskede og håndteres lettest med en køkkentang, efter at de er overhældt med vand. Man plejer at lade de små fade med de anvendte minihåndklæder stå på bordet under måltidet.

Læs blogindlægget om hvordan man folder minihåndklæderne>>

 

Shop minihåndklæder & Træfade

Skriv en kommentar

Flere indlæg