Fair Fashionista Danmark

Der er noget galt med modeindustrien, og jeg tror at det er gået op for de fleste af os, at den måde vi konsumerer mode på simpelthen ikke er holdbar i det lange løb.

Jeg er selv en af dem, der tit har købt en ny kjole og kun haft den på en enkelt gang før den er blevet forvist til bunden af klædeskabet. Jeg har købt tøj på autopilot, bare fordi det var på tilbud, vel vidende at jeg nok aldrig nogensinde ville få det brugt. Med tanke på alle de ressourcer der forbruges i beklædningsindustrien, kan vi vist alle sammen blive enige om, at det er en dårlig idé at købe, bare for at smide væk. På den anden side er det heller ikke særlig fedt at være stuck med samme begrænsede garderobe i flere år i bæredygtighedens navn.

Derfor startede jeg Fair Fashionista, så vi sammen kan reducere modespild, og samtidig gøre produktionen af nyt tøj mere holdbar og etisk forsvarlig.

På bloggen fortæller jeg løbende om hvad der sker i Fair Fashionistas netværk. Her kan I få indblik i, hvordan nye designs bliver til, og I får også lov at møde de mennesker, som er direkte involveret i processen.

Fair Fashionista er ikke en velgørenhedsorganisation, og jeg har ingen umiddelbare planer om at åbne børnehjem eller plante træer. Derimod er jeg overbevist om, at man kan drive en virksomhed uden at udnytte andre i en svagere position. At man kan skabe en produktionskæde med overordnet respekt for både mennesker og miljø.

/Sanne Overgaard Møller