
Har man nogle kartofler tilovers fra aftensmaden dagen før, kan man hurtigt lige lave sig en kartoffelmad. Faktisk synes jeg at kartoflerne tit er lettere at arbejde med, når de har tilbragt natten i køleskabet, og er blevet mere faste i det. Jeg plejer at bruge små nye kartofler, da jeg synes de smager bedst, og dem behøver man ikke skrælle. Bruger man lidt større kartofler med tykkere skræl, skal de dog skrælles eller pilles først.
Der er mange som godt kan lide lidt sprødt bacon ovenpå, men min kartoffelmad er vegetarisk, så den har fået et drys solsikkekerner i stedet. Anvender man vegans mayonnaise, er kartoffelmaden vegansk.
Ingredienser:
1 skive rugbrød
2-3 små kogte kartofler
Mayonnaise
Karry
2 radiser
1 spsk solsikkefrø
purløg
Sådan gør du:
Lad kartoflerne køle helt ned. De er lettest at have med at gøre, hvis de er helt kolde.
Skær kartoflerne i 1/2 cm tynde skiver
Smør evt. mayonnaise på rugbrødet
Læg kartoffelskiverne på rugbrødet.
Kom en klat mayonnaise ovenpå kartoflerne
Drys med karry
Skær radiserne i skiver og drys over kartoflerne
Drys med solsikkekerner
Klip purløget og drys det over din kartoffelmad.
Så er den klar. Velbekomme:)