Hårsløjfe - Royal Blue

Mitzie Mee & CWSG

100,00DKK

På lager

Hårspænde med blå fløjlssløjfe og emblem. Metalspændet måler 9,5 cm og kan holde en hestehale af mediumtykt hår. Fløjlssløjfen er 15 cm bred og det lille emblem er lavet af gamle patronhylstre fra Angkor Bullet Jewellery.

Selve metalspændet er fra en fransk virksomhed, som hedder Delsol. I har sikkert ikke hørt om dem, men det var dem, som i 1920 opfandt denne type hårspænde. De er i dag den eneste producent af den slags spænder i Europa, og deres spænder er af høj kvalitet.

Hvem har lavet sløjfen?

Det er kvinderne fra CWSG (Cambodia Women’s Support Group) som laver sløjferne. CWSG blev startet med formålet at hjælpe kvinderne i gruppen med beskæftigelse og indkomst. Gruppen giver også kvinderne et socialt netværk, hvor de kan hente støtte og råd når helbredsmæssige udfordringer og fattigdom gør livet svært.

I kan læse mere om CWSG på min blog >>

Hvad er upcycled stof?

Nogle gange udgår et mønster eller der er blevet bestilt for meget stof til produktionen. Før i tiden var det meget almindeligt at overskudsstoffet bare endte på lossepladsen, men i dag kan man finde en stor del af overskudsstoffet på markederne i Phnom Penh. Gennem at anvende disse rester forhindrer man at smukt materiale går til spilde og bidrager dermed til en mere bæredygtig produktion.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}