Satinkjolen – Sådan blev den til

by Fair Fashionista - Sanne
Sort satinkjole, Lotus Silk Phnom Penh, Fair Fashionista

Jeg er helt vild med satinkjoler, for det er nok noget af det mest alsidige stykke tøj der findes. Man kan have kjolen på med sneakers og en sweater, for et afslappet look, eller man kan matche den med høje hæle og en flot taske for en aften i byen.

Under den sidste måneds tid har vi arbejdet på at få en satinkjole færdig her til efteråret, og den er endelig lagt op på siden og klar til at blive lejet ud, så i den forbindelse tænkte jeg, at jeg skulle fortælle jer lidt om det arbejde, der ligger bag.

Det er Vannarys skræddere hos Lotus Silk Phnom Penh, der har syet kjolen, men før det første sting bliver sat, skal designet først være på plads. Derefter skal der vælges stof, hvilket godt kan være lidt af en udfordring. Vi køber nemlig vores stof fra markederne, der sælger det stof, som er til overs fra fabrikkerne i Phnom Penh, så det er meget forskelligt, hvad der er til rådighed.

Vannary fandt dog ret hurtigt sort stof i en blød og lækker kvalitet, men jeg ville også gerne have en café latte-farvet udgave af kjolen, og det var straks sværere. Hun skrev dog forleden at hun endelig havde fundet den rigtige farve, og havde skyndt sig at købe det, der var tilbage, og så krydser vi fingre for, at der er nok til at lave alle størrelser.

Det er forskelligt fra gang til gang hvor meget indflydelse jeg har på designet. For denne kjole havde jeg en ret klar idé om hvilken slags halsudskæring jeg ville have samt hvilken længde kjolen skulle have. Vannary kom derefter med sine forslag, og der blev blandt andet tilføjet en let rundskæring af nederdelen, før vi var klar til at sende designet videre til skrædderne.

Vannary har et team af skræddere ansat, og efter at de har modtaget specifikationerne begynder arbejdet med at lave første prototype. Hvis der er lidt uklarheder omkring designet, eller hvis vi ikke har så meget stof at gøre godt med, plejer vi at lave prototypen i en anden slags stof. Derefter tages der masser af billeder som bliver sendt frem og tilbage på Messenger indtil vi alle sammen er tilfredse, hvorefter produktionen går i gang. Alt i alt tager det 2-3 uger fra idé til færdig sample, så det er faktisk en ret hurtig, men intensiv, process.

Skriv en kommentar

Flere indlæg