Viskestykker – Sådan kan de også bruges

Viskestykker i håndvævet bomuld

Flotte viskestykker kan gøre rigtig meget for et køkken, hvad enten man er til stramme grafiske mønstre eller til blomster og pastelfarvet shabby chic. De holder typisk i rigtig mange år, så det gælder om at købe nogle, man kan holde ud at se på i lang tid fremover.

Jeg synes det ser flottest ud, når viskestykkerne har forskellige mønstre men matcher i farverne, men derudover er jeg ret liberal hvad angår viskestykkedesign. Jeg har en hel stak viskestykker derhjemme, og jeg anvender dem til meget andet end bare at tørre glas af. Her er nogle af de måder, som man også kan anvende et viskestykke på:

Jeg har masser af grydelapper, men jeg ender alligevel altid med at bruge et viskestykke til at få ting ind og ud af ovnen. Tror ikke jeg er den eneste?

Hvis man folder viskestykket en gang har man en rustik dækkeserviet a la fransk landkøkken. Folder man viskestykket en gang til har man en bordskåner.

Når jeg en sjælden gang bager, dækker jeg dejen med et fugtigt viskestykke, mens den hæver.  

Når brødet er bagt og har kølet lidt af vikler jeg det ind i et viskestykke for at holde det frisk og undgå at det bliver fugtigt fra det kondensvand, der kommer, hvis man putter brødet i en plasticpose.

Viskestykker kan også bruges som serviet i en brødkurv eller en frugtkurv.

Når viskestykkerne bliver pensionerede og forvist adgang til køkkenet, er de fantastiske at pudse sko og metal med.

Køb viskestykker hos Fair Fashionista